Sedmé třídy v Hrusicích

7.A

Ve čtvrtek 12.5. 2016 se žáci ze 7.A třídy vydali na výtvarnou exkurzi do Hrusic.  Ráno se všichni sešli na benešovském vlakovém nádraží a netrpělivě očekávali příjezd vlaku, který je dopravil do Mirošovic. Odtud se pěšky vydali po zdejší stezce přímo do Hrusic, kde navštívili Muzeum Josefa Lady. Paní průvodkyně zajímavě vyprávěla o životě Josefa Lady, ukázala jim krásný model chaloupky, ve které se známý malíř narodil. Žáci měli možnost si prohlédnout  kopie Ladových ilustrací dětských knížek, ale i originály, které nakreslila jeho dcera Alena. Na závěr výletu se každý snažil nakreslit obrázek podle předlohy, kterou si přinesl. Někteří se snažili  přímo na návsi v Hrusicích namalovat místní kostelDSC_0011 nebo známý hostinec U Sejků. Všem se obrázky velmi povedly a těší se na další podobnou exkurzi.

7.B

Dne 18.5. se naše třída 7.B vypravila do Hrusic. Z vlaku jsme vystoupili v Mirošovicích a odtud jsme došli pěšky až k Památníku Josefa Lady. Ten jsme si prohlédli a poté vyplnili pracovní listy. Na hrusické návsi jsme potom malovali obrázky podle Josefa Lady, které pak vystavíme ve škole. Exkurze se nám moc líbila.

7.C 

Dne 19. května zavítala třída 7.C do Památníku Josefa Lady v Hrusicích. Zde jsme se dozvěděli spoustu zajímavostí ze života celé rodiny Josefa Lady. Hlavním cílem naší exkurze ale bylo malovat v přírodě obrázky rodných Hrusic již zmíněného malíře. Celá akce se velmi vydařila, bylo to moc pěkné, užili jsme si spoustu legrace. Nejlepší bylo, když nějaký cizí pes “ukradl” Vaškovi batoh. Naštěstí ho paní učitelka dohnala a batoh získala zpět.